Kemeja Bahamas ~ Batik Moden Plus Size Semakin Mendapat Perhatian Rakyat Malaysia

Batik merupakan sebahagian dari budaya Melayu Nusantara. Ia terkenal dikalangan penduduk di Malaysia dan Indonesia. Namun batik juga terdapat di beberapa negara yang seperti negara Jepun, Bangladesh, India Indonesia, Iran, Malaysia, Sri Lanka dan Thailand. Walaupun mereka mereka mempunyai batik tetapi yang membezakan adalah motif corak batiknya.

Menurut Wikipedia, Batik berasal daripada perkataan Jawa “amba” yang bermaksud menulis dan “nitik” yang bermakna membuat titik. Ambatik bermaksud melukis, menulis, mewarna atau menitik. Batik mula diperkenal di Malaysia khususnya di negeri Kelantan sejak tahun 1910.

Di Alam Melayu, sejenis batik yang dipanggil Batik Pelangi telah diperkenalkan sejak tahun 1770-an. Kebanyakkan kilang perusahaan batik banyak terdapat di Kelantan dan Terengganu yang dibuat secara tradisional seperti Batik Blok, Batik Conteng atau Skrin.

Selalunya Batik Malaysia bercorakkan abstrak dan motif bunga & daun bersaiz besar. Trend memakai batik semakin mendapat perhatian rakyat Malaysia khusus anak muda. Bagi memenuhi trend terkini, Bob Rock Lovelily telah mengeluarkan rekaan terbaru corak Batik Moden Plus Size khusus untuk anak muda yang bersaiz besar dan minat dengan batik warna cerah iaitu Kemeja Batik Moden Bahamas.

Kemeja Batik Moden Bahamas Bob Rock menggunakan kain ‘cotton satin’ yang eksklusif dengan keunikkan sendiri. Ini kerana ‘cotton satin’ mempunyai tekstur permukaan yang sangat halus, lembut dan tampak ‘glossy’. Fabrik ‘Batik Moden Bahamas’ ini juga ringan dan meregang menjadikan ia sangat selesa dan sesuai dipakai oleh semua golongan peringkat umur. Kemeja Batik Moden Bahamas didatangkan khas dalam pelbagai corak dan warna.


Antaranya ialah:-

 


Ramai pelanggan Bob Rock yang telah membeli Kemeja Batik Moden Bahamas dan sangat berpuas hati dengan kualiti dan rekaan yang menarik .Selain itu Kemeja Batik Moden Bahamas yang dikeluarkan oleh Bob Rock sangat terhad dan eksklusif, jadi anda perlu dapatkan sebelum kehabisan.

Klik Di Sini Untuk Melihat Koleksi Baju Kemeja Batik Moden Bahamas